Vad jag gör och varför jag gör det

På min bio står: “senior rådgivare som tar entreprenörer, ledare och konsulter – och deras koncept – till nästa nivå”. Det är tillräckligt vagt för att skapa intresse, men tillräckligt heltäckande för att inrama alla mina uppdrag. Jag driver ett företag där jag hjälper (se ovan) att omsätta sin kunskap och expertis till framgångsrika produkter eller tjänster. Jag kallar det för “paketering”. Men inte sällan behöver min och kundens resa börja med att paketera… själva individen. Med att hjälpa hen att få klarhet i sin nisch och sitt syfte.

Ofta börjar processen ännu ett steg tidigare, med en reputation analys av min mentor/kollega/partner in crime, Per Frykman. Med kundens insikter kring hens reputation går paketeringen mycket snabbare. Frykman Bibik är ingen dum kombination. Det började som ett mentorskap. Nu är det nog båda som mentorerar varandra. Jag mentorerar även andra människor, såväl “vanliga” kunder som studenter på Sten K Johnson och UF.

Eftersom jag själv, när jag startade mitt företag back in the days, fick väldigt bra hjälp från Nyföretagarcentrum, så bestämde mig att någon gång skulle jag ge tillbaka i rollen som rådgivare. Here I am. Det är väldigt kul att hjälpa nya företagare att ta sina första entreprenörssteg.

Varför gör jag det jag gör? Mitt “why” är tudelat.

Det börjar i grundskolan i Polen som testar betyget 6 (av 5) för kreativitet och divergent tänk. Det skulle vara svårt att få en sexa, ändå tycker jag att de flesta av mina kompisar – och jag – samlade på oss sexor till höger och vänster. Och då tänker jag att om helt vanliga polska ungar klarar det, så kan vem som helst bli en sexa. Och jag hjälper dem som vill. Är man inte intresserad av att vara en sexa, så är man faktiskt inte heller min kund.

Den andra delen av mitt why är högst egoistisk. Jag står inte ut med att se saker, lösningar, idéer som skulle ha kunnat bli så mycket bättre, men som blev… mediokra. Beror det på nonchalans, då finns det inte så mycket att göra. Beror det på okunskap, så vill jag hjälpa till. Eftersom det är kul att vara en sexa av fem…


Publicerat

i

av

Etiketter: