tankar inför maj

ny månad, nya roliga projekt på gång. (jag älskar när en ny månad börjar på en måndag, men man kan inte alltid få det perfekta startskottet så måndag den 2:a får duga den här gången). du kanske har följt mig här och vet att jag pratar rätt mycket just nu om att det här är den bästa tiden på året för att vårda sina idégenereringsskills, eftersom sommaren står för dörren och våra idéer trivs bäst när vi inte är på kontoret. så om du funderar på att förkovra dig inom idéer så är du in for a treat, för det du lär dig nu kommer du direkt kunna förvalta när hjärnan är som mest kreativ.

du behöver förstås inte lära dig av mig, men det vore nice om du gjorde det. om du är intresserad av vad som är på gång på bibik Co. just nu och som du kan ta del av – look no further!

först och främst så har vi bibik academy (här) – den skräddarsydda onlinekursen där du får en utbildningsplan av mig anpassad exakt efter dina behov. jag tänker mig att ta in max 5 elever under maj.

sedan har vi masteryprogrammet (här) – som jag kallar för Rolls Roycen av alla mina utbildningar. det är en 6 månader lång resa som vi gör tillsammans och där vi fokuserar på att genomföra ett stort projekt där jag inte bara lär dig, utan också hjälper dig. ett tips till dig som ska lansera något i början av nästa år och känner att du har brister i kreativitet och idégenerering, då kan mastery nu vara helt rätt. börjar vi i maj så är vi klara i november. jag hade faktiskt tänkt att ta in endast en masteryelev i maj.

håller du på att planera din sommar och vill klämma in lite fortbildning under trevliga former, då kan jag rekommendera mitt (idé)sommarlov (här) den 13-17 juni. vi ses en timme om dagen på Zoom (i grupp, kl. 7.30-8-30) och du får intressanta uppgifter att göra på egen hand. resultatet = du kommer tillbaka efter semestern med en helt annan kunskap om idégenerering.

slutligen så ber jag dig spara datumet den 27 maj. mer information kommer (här) under denna och nästa vecka.

en del av mig oroar sig lite för att många så smått stänger av inför semestern – och med det blir mindre mottagliga för nya intryck och kunskaper. just för idéskapandet så är detta kanske inte den smartaste strategin. tänk att du är en atlet och tränar inför högsäsongen. då bör du trappa upp träningen, ta in nya tips och övningar och preppa dig för att toppa formen. det är under sommaren som du toppar idégenereringsformen. mitt tips är att ladda upp så mycket du kan.