om.

Kunder har sagt om mig: ”Med ett unikt och gränslöst mindset och en total passion utvecklar Magdalena kundens koncept till succé och att få arbeta med henne är tidernas kap.” Det tackar jag för. Själv skulle jag säga: multientreprenör som äntligen har hittat exakt den nisch hon ska hålla på med!

Idag driver jag bibik Co., en konsultfirma där jag hjälper mina kunder att paketera sin kunskap och expertis till framgångsrika produkter, tjänster och koncept. Jag gör det tillsammans med dem, eller åt dem. Jag är rådgivare på Lunds Nyföretagarcentrum och mentor på Sten K Johnson Centre för Entrepreneurship vid Lunds Universitet. Jag arbetar med min långvariga mentor Per Frykman i ett projekt där vi tillsammans får fram kundernas framgångsfaktorer och ser till att de nyttjar dessa fullt ut. Även om det till synes verkar som många olika saker, så finns det en tydlig röd tråd i allt jag gör: jag plockar fram något hos kunden (gärna något som kunden inte hade kommit på själv), och så förädlar vi det tillsammans. Jag går igång när jag ser att det börjar hända något, vare sig det är hos individen eller det individen skapar.

Genom åren har jag haft en mängd projekt och roller, som har gett mig nyttiga erfarenheter som jag gärna använder när jag jobbar med mina kunder.
Jag började min yrkeskarriär inom FMCG, där jag under fem år växlade mellan sälj och marknad och fick jobba med några av Sveriges största varumärken inom dagligvaruhandeln. Jag har drivit två träningsföretag. Tre etablissemang inom underhållningsbranschen. Ett matställe. Undervisat i entreprenörskap och idégenerering. Föreläst och inspirerat individer och team till att jobba mer innovativt, smartare och bättre. Nått stora framgångar och haft en del motgångar. Jag har ca 12000 timmar på en gruppträningsscen i bagaget. Och ett hundratal porträttfotograferingar bakom kameran. Jag jonglerar tre språk (svenska, engelska och polska) och har 2 examen från Lunds Universitet (Jur Kand och en civilekonomexamen).

Jag trivs: när mina nära och kära (två- och fyrbenta) mår bra, när jag får vara minimalistisk (= ha få prylar omkring mig), när jag har en god kopp kaffe i handen och när jag ser saker som är genomtänkta.